SEPTEMBER 2017 - INTERNATIONAL WELDING ENGINEERS ClassRoom Training Program

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΜΙΑΣ (1) ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΝ:

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΕ 2 ΜΗΝΕΣ

 


Αγαπητοί συνάδελφοι Μηχανικοί, Εργοδηγοί και Τεχνίτες,

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων όπως γνωρίζετε είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και η στήριξή του σε επίπεδο διάδοσης πληροφοριών των δραστηριοτήτων του είναι η ελάχιστη συνεισφορά μας στην λειτουργία του.
Το Ινστιτούτο προγραμματίζει ήδη 2 Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την ΑΤΤΙΚΗ, στις 15 Ιανουαρίου 2017 και 10 Μαρτίου 2017:

 

INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE] στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, αποτελούμενο από 440 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Έντεκα (11) υποψηφίους, ως ακολούθως:

2.1. Δέκα (10) θέσεις συμμετοχής ενδιαφερομένων Μηχανικών ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, έναντι ποσού δύο χιλιάδων εννιακοσίων 2.900 ευρώ.

2.2. Μία (1) θέση συμμετοχής ενδιαφερομένου Μηχανικού ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ, στο πρόγραμμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗΣ, με αποκλειστικά κοινωνικά κριτήρια, άνευ κόστους. Για την επιλογή του υποψηφίου που θα συμμετέχει με αποκλειστικά Κοινωνικά Κριτήρια, την απόφαση θα λάβει ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου (Welding Greek Institute General Director) βάσει αντικειμενικών δεδομένων της οικονομικής κατάστασης του αιτούντος.

Το κόστος των 2.900 ευρώ / συμμετέχοντα είναι εξαιρετικά χαμηλό, σχεδιασμένο να καλύπτει αποκλειστικά τα έξοδα του προγράμματος εκπαίδευσης τα οποία συνδέονται με το εν λόγω πρόγραμμα, σε σχέση πάντα με τον Μη Κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ινστιτούτου και το Κοινωνικό του προφίλ.

 

2. INTERNATIONAL WELDING ENGINEER COURSE [IWE] στην ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, στο ΤΕΙ Κοζάνης, αποτελούμενο επίσης από 440 ώρες εκπαίδευσης, δομημένο στα πρότυπα των Διεθνών Οργανισμών IIW και EWF.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκολλήσεων ΠΡΟΚΗΡΎΣΣΕΙ πρόγραμμα εκπαίδευσης Μηχανικών Συγκόλλησης για Δέκα (10) υποψηφίους, ως ακολούθως:

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα IWE, είναι ενταγμένο στο Μεταπτυχιακό του ΤΕΙ Κοζάνης, και αποτελεί αυτοτελές τμήμα του εν λόγω μεταπτυχιακού. Για τον λόγο αυτό προσφέρεται στην τιμή των 2.000 ευρώ μόνον, και αφορά φυσικά αποκλειστικά τους Φοιτητές του συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος. ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι Μηχανικοί, Εργοδηγοί και Τεχνικό Προσωπικό,
Ιδρυθήκαμε το 2007, με σημαντικές δυσκολίες και δομικές αδυναμίες φυσικά, κατορθώσαμε όμως με την βοήθεια όλων σας να αναγνωριστούμε από τους Διεθνείς Οργανισμούς και να προσφέρουμε και στην Χώρα μας τα Διπλώματα IIW/EWF, ενώ σήμερα ετοιμάζουμε μια από τις πιο μοντέρνες υποδομές στην Ευρώπη, σε επίπεδο Εκπαιδευτικής δραστηριότητας και Εξεταστικού Κέντρου.

Σας ζητάμε να αγκαλιάσετε το Ινστιτούτο με αγάπη και ειλικρινή διάθεση προσφοράς, είμαστε εδώ για όλους εσάς, οι περισσότεροι εργαζόμαστε εθελοντικά για να προσφέρουμε πιστοποιημένη γνώση στον Έλληνα Μηχανικό – άνεργο και επαγγελματία - και να αναδείξουμε τον μέγιστο Κοινωνικό μας ρόλο σε μια αγορά που δεν έχει τίποτα υλικό να δώσει στην παρούσα φάση, παρά μόνον δύναμη ψυχής και θέληση για διάκριση.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 36 30 050 / 210 36 36 966 – www.wgi.gr – This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

The INTERNATIONAL WELDING ENGINEER course in Elefsina / Attika, in the new Building of the Welding Greek Institute is arriving! 

For more information, please click here

A new Era for the Welding Greek Institute starts in the Training Activities, through the TRAINING EXCELLENCE CENTER [TEC]

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - Tel: +30 210 36 30 050

Welding Greek Institute, IIW + EWF fully authorized member since 2007

 

PRICING OF THE NEW WELDING ENGINEERS COURSE:

According to the NON PROFIT Character of Welding Greek Institute, the Official Training Course Price is: 2.900 Euro / Participant, for eleven (11) Participans.

Of the above, One (1) partticipant with objective economic weakness due to unemployment, will participate without any costs, underlining the Non Profit Characther of the WELDING GREEK INSTITUTE.

 

INSTRUCTORS CV'S

Υψηλού επιπέδου Εκπαιδευτές για το πρόγραμμα Διεθνών Μηχανικών Συγκόλλησης του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκολλήσεων. 

Η Ομάδα των βασικών εκπαιδευτών του προγράμματος, έχει ως ακολούθως:  

Δρ. Γράψας Βασίλειος

Aπόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών από το εργαστήριο Υδροδυναμικών Μηχανών του ΕΜΠ,  ο Δρ. Βασίλειος Γράψας έχει δημοσιεύει πληθώρα μελετών και εργασιών γύρω από την επιστήμη των υλικών και των εφαρμογών τους. Από το 2000 μέχρι και σήμερα έχει αναλάβει μια ευρεία γκάμα κατασκευαστικών έργων ως project manager ως QA/QC  manager αλλά και construction manager, για λογαριασμό εταιρειών όπως η ΔΕΗ, TERNAMETKAJ&P AVAX κλπ. Έχει εξειδικευθεί στον τομέα των μη καταστροφικών ελέγχων και είναι πιστοποιημένος σε όλες σχεδόν τις μεθόδους με Level 3 (UTRTMTPTVT) και Level 2 (RIIRTVA, MPA, TOFD, CR) .

 

Δημήτρης Στεργιόπουλος

Ο Δημήτρης Στεργιόπουλος αποφοίτησε το 1996 από τη σχολή Μεταλλουργών  και  Μηχανικών Μεταλλείων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Εργάζεται ως επικεφαλής του τμήματος συγκολλήσεων και μη καταστροφικού ελέγχου των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Έχει ασχοληθεί με την διδασκαλεία και έχει εκπαιδεύσει τεχνίτες και μηχανικούς πάνω σε ευρεία γκάμα θεμάτων σχετικά με την τεχνολογία των συγκολλήσεων. Έχει αποκτήσει το δίπλωμα του Διεθνούς Μηχανικού Συγκολλήσεων από το Γερμανικό GSI SLV και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος και επιθεωρητής συγκολλήσεων σε έργα εταιρειών όπως η C&M ENGINEERINGTÜV ANLAGEN UND UMWELTCORINTH PIPEWORKS κλπ.

 

 Διαμαντόπουλος Κώστας

Κώστας Διαμαντόπουλος είναι απόφοιτος της σχολής Μεταλλουργών και Μηχανικών Μεταλλείων και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην τεχνολογία των συγκολλήσεων από το Cranfield University.  Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει ασχοληθεί με τον έλεγχο ποιότητας που σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι επικεφαλής του τμήματος QA/QC της PENSPEN, υπεύθυνος για τη διαχείριση της ποιότητας των έργων φυσικού αερίου, καθώς και το εσωτερικό σύστημα ποιότητας της ομάδας διαχείρισης έργων. Την ίδιας περίοδο, έχει συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν διεξαγωγή έρευνας και ανάλυσης αστοχιών, μελέτες αξιολόγησης για σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και δοκιμών υλικών προκειμένου να διερευνηθεί η γενική κατάσταση του σταθμού και του εξοπλισμού διυλιστηρίων. Διαθέτει εκτενή γνώση των συστημάτων ποιότητας που βασίζονται σε διεθνή πρότυπα όπως: ISO 9001: 2000, ISO 17024, EN 45000, ISO 14001 και τις διαδικασίες πιστοποίησης τους, καθώς και εκτεταμένη γνώση τεχνικών προδιαγραφών για μια μεγάλη ποικιλία κατασκευαστικών έργων, καταστροφικών και μη καταστροφικών ελέγχων καθώς και της διαδικασίας ανάλυσης κύκλου ζωής. 

 

 Μαστρογιάννης Βασίλης 

Ο Βασίλης Μαστρογιάννης είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.  Έχει εργαστεί σε κατασκευαστικά έργα, κυρίως ενεργειακά και oil and gas, για λογαριασμό εταιρειών όπως METKA, ΔΕΗ, CORAL, PRAEUS CONTAINER TERMINAL, MOTOR OIL, DESFA, DEPA, ELINOIL, AEGEAN OIL, HELLENIC PETROLEUM, VVTV,  PETROLINA, AVIN, SHELL.  Θεωρείται αυθεντία σε θέματα στατικής ανάλυσης κατασκευών, Hydraulic Analysis και Surge Analysis.

 

Το υψηλό επίπεδο των εκπαιδευτών διασφαλίζει την άρτια προετοιμασία των υποψηφίων Μηχανικών Συγκόλλησης, ενόψει των γραπτών και προφορικών εξετάσεων.

 

Η αξιολόγηση των υποψηφίων  Μηχανικών Συγκόλλησης γίνεται από εξεταστές με εξαιρετική εμπειρία και κύρος, και η επιτυχία στις εξετάσεις, οδηγεί στο Διεθνώς αναγνωρισμένο Δίπλωμα του Μηχανικού Συγκόλλησης.